Historia

Juho Kukkonen aloitti autoilun yhdessä lankonsa Kauko Väänäsen kanssa vuonna 1937 Muuruveden Kesämäessä. Talvisota keskeytti autoilun hetkeksi, kun isänmaa tarvitsi kalustoa ja Chevrolet joutui rintamalle.

Välirauhan aikana auto matkasi Petsamon Jäämeren reitille pitämään huolta suomalaisten elintärkeästä ulkomaankaupasta, kun Itämeren kauppareitti oli sodan vuoksi tukossa. Sotien jälkeen Juho jatkoi autoilua yksin, kuljettaen pääasiassa soraa ja kaupparahtia.


Ensimmäinen vakituinen maidonkeräysreitti tuli vuonna 1955 ja maitoautoilua jatkuikin yhtäjaksoisesti 1990-luvun alkuun asti eli lähes 40 vuotta.

Juhon pojan Martin nimiin autoilu siirtyi vuonna 1963. Tultaessa 1970-luvulle ajettiin kahdella autolla maitoa ja yhdellä kaupan ajoja viiden kuljettajan voimin. Muuruveden kylälle rakennettiin yrityksen hallit vuonna 1977 ja vähitellen Martin pojat Matti ja Jukka tulivat mukaan, aluksi apupojiksi.


1980-luvun alussa yritys yhtiöitettiin ja nimeksi tuli Kuljetus Kukkonen Ky. Matti ja Jukka tulivat mukaan omistajiksi ja vähän myöhemmin myös nuorin Eero poika. Tuohon aikaan ajettiin myös soraa KTK:n ajoina ja muutama vuosi urakoitiin kalkinlevitystä. Tämän jälkeen taloon tulikin ensimmäinen irtorehuauto.

1990-luvulla yritykseen tulivat ensimmäisen nosturilliset kapelliautot ja lannoitteiden ajo Siilinjärveltä Kymenlaaksoon alkoi. Samoihin aikoihin alkoi myös pakattujen rehujen ajo.


2000-luvulle tultaessa suurin mullistus yrityksen historiassa tapahtui toimipaikan vaihtuessa Muuruvedeltä Kuopioon. Uudet toimitilat rakennettiin Sorsasaloon vuonna 2006. Osakeyhtiöksi yritys muuttui vuonna 2012.

Tällä hetkellä yrityksen omistuksessa on mukana jo neljäs sukupolvi ja usko tulevaisuuteen on vahva.

Moni asia on 80 vuoden aikana muuttunut, mutta kautta historian on yrityksen suurin voimavara ollut henkilökunta. Ammattitaitoiset kuljettajamme ovat yrityksemme selkäranka, joka kantaa vahvasti kohti tulevaa.